fesstiwal słowa w piosence
--

Komunikat z posiedzenia Rady PIK w dniu 9 września 201

[12.09.11]

Ostatnie posiedzenie rady PIK poświęcone było w przeważającej części organizacji zbliżającego się Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Członków PIK.

Dział Prawo Autorskie sponsoruje ZAIKS

Zaplanowan je na drugi dzień Targów Książki w Krakowie (4.
listopada b.r., o godzinie 10:00). Przedyskutowano punkty agendy, której
najważniejszym elementem jest przyjęcie Statutu PIK ze zmianami
przegłosowanymi na majowym Walnym Zgromadzeniu. Ostateczna treść tego
dokumentu została opracowana przez kancelarię prawną i zostanie rozesłana do  członków PIK co najmniej 30 dni przed datą NWZ.
Ustalono również, że podczas NWZ w Krakowie powróci temat nielegalnego
rozpowszechniania w sieci treści objętych prawami autorskimi.
Ostateczna zawartość agendy zostanie zatwierdzona po konsultacjach z kancelarią prawną  na kolejnym posiedzeniu Rady PIK, 30 września 2011.

Zdecydowano również o objęciu patronatem PIK Targów Książki Akademickiej i
Naukowej ACADEMIA 2011 (19-21 października b.r.) oraz Wystawy Polskiej
Książki na Zaolziu (listopad 2011). PIK  będzie też uczestniczyła w roli obserwatora w  pierwszej edycji Targów Książki w Katowicach (w dniach 20-23 października b.r.), które mają służyć przede wszystkim promocji czytelnictwa. Rada przyjęła do wiadomości rezygnację z członkostwa w Izbie Wydawnictwa Karpaty.

 

GLK. Informacja nadesłana

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Portalu Księgarskiego,
nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść i zastrzegamy sobie prawo do usunięcia komentarza bez podania przyczyny.
Zasady umieszczania komentarzy w Portalu Księgarskim.
Widzisz naruszenie zasad – zgłoś to redakcji (redakcja@ksiazka.net.pl).

Dodaj komentarzy

Adding an entry to the guestbook
CAPTCHA image for SPAM prevention
 
Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.