fesstiwal słowa w piosence
--

Znamy już pełny program 3 edycji Targów Książki Kulinarnej

[22.07.15]

Już w najbliższy w piątek, 24 lipca, rozpocznie się 3 edycja Targów Książki Kulinarnej:

Dział Prawo Autorskie sponsoruje ZAIKS

Wystawa magazynów kulinarnych z całego świata, prace studentów warszawskiej Akademii Sztuk Pięknych przygotowane według kulinarnych skojarzeń Marty Gessler, design według Jana Kochańskiego i prezentacja designerskich fartuchów – to tylko tylko niektóre wydarzenia, w których będą mogli wziąć udział odwiedzający w dniach 24 - 26 lipca organizowane przez Martę Gessler i Qchnię Artystyczną Targi Książki Kulinarnej. 3 edycja Targów Książki Kulinarnej koncentruje się wokół idei DOŚWIADCZENIA – rozumianego nie tylko jako mozolnie zdobywane wiedza i umiejętności, które pozwalają uzyskać miano kulinarnego eksperta, ale również doświadczenia jako eksperymentu i nowego doznania związanego z jedzeniem. Drugim, poruszanym podczas Targów tematem będzie prawdziwe jedzenie i pytanie o to, czym jest kulinarna prawda i kto kreuje żywnościowe trendy. Jak co roku na dziedzińcu Zamku Ujazdowskiego i w Qchni Artystycznej pojawią się wydawnictwa i księgarnie mające w swojej ofercie najciekawsze książki związane z gotowaniem i jedzeniem. Ale Targi Książki Kulinarnej to nie tylko papierowe publikacje – to też spotkania z najpopularniejszymi postaciami ze świata gastronomii: ekspertami i pasjonatami, szefami kuchni i restauratorami, autorami kulinarnych blogów, magazynów i książek. W tym roku podczas Targów spotkać będzie można między innymi Martę Dymek, Elizę Mórawską, Zofię Różycką, Tomasza Jakubiaka czy członków zespołu Food Think Tank. Tegoroczna edycja Targów Książki Kulinarnej to również trzy wystawy, kulinarna moda, design oraz interaktywne instalacje.  

W tym roku w Targach biorą udział: Folio, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Wydawnictwo Pascal, Księgarnię Artystyczną Bookoff, Wydawnictwo Dwie Siostry, Wydawnictwo Nasza Księgarnia, Wydawnictwo Literackie, VIVANTE, Księgarnię dziecięcą Badet, Księgarnię Books for Cooks, Wydawnictwo Hanami, Wydawnictwo Laurum, Wydawnictwo Druga Strona, Firmę Księgarską Olesiejuk, Matras, NAP, Munken, i Fabrykę Form, Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie, Food Think Tank, Jewish Community Center Warszawa, Akademia Kulinarna Whirlpool, Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie.


Partnerem medialnym wydarzenia jest Kukbuk.

Targom patronują: Gazeta Stołeczna, Magazyn Usta, Foch.pl, Food Service, Kuchnia+, Warsaw Foodie, Zomato, JemRadio.pl, Kuchnia. Magazyn dla smakoszy, Smak, Magazyn Literacki Książki, Palce Lizać, Gotujmy.pl, fineLIFE.pl.

Pełny program wydarzenia przesyłamy w załączniku.

3 Targi Książki Kulinarnej, 24-26 lipca 2015, Zamek Ujazdowski, Qchnia Artystyczna, Warszawa, ul. Jazdów 2, www.targiksiazkikulinarnej.com

 

GLK. Informacja nadesłana

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Portalu Księgarskiego,
nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść i zastrzegamy sobie prawo do usunięcia komentarza bez podania przyczyny.
Zasady umieszczania komentarzy w Portalu Księgarskim.
Widzisz naruszenie zasad – zgłoś to redakcji (redakcja@ksiazka.net.pl).

Dodaj komentarzy

Adding an entry to the guestbook
CAPTCHA image for SPAM prevention
 
Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.