fesstiwal słowa w piosence
--

Najlepsze przepisy na wielkanocne przysmaki!

Wydawnictwa [19.03.13]

Firma Księgarska Olesiejuk, Wydawnictwo Olesiejuk, Bellona, wydawnictwo De Facto i Edipresse Polska oraz Axel Springer Polska polecają Państwa uwadze wielkanocną tytułową ofertę:

Dział Prawo Autorskie sponsoruje ZAIKS

Michel Roux

Jajka. 130 prostych przepisów

Cena: 25,00

Stron: 304, Format: 16x21 cm

ISBN: 978-83-11-10828-8, EAN: 9788311108288

Rok wydania: 2008,
Wydawnictwo: Bellona,
Kategorie: kulinaria,
Oprawa: oprawa broszurowa

Pięknie wydana książka zawiera 130 prostych przepisów na jajka: gotowane, smażone, pieczone, w koszulce. Pomoże zrobić omlet, suflet, naleśniki i placki oraz kremy i musy.


Mariagrazia Villa, Mario Grazia (przepisy)

Jajka. 50 łatwych przepisów

Cena: 17,85

Stron: 128, Format: 18x22,5 cm

ISBN: 978-83-7844-677-4, EAN: 9788378446774

Rok wydania: 2012,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Dzieło sztuki stworzone prze naturę. Doskonały, aerodynamiczny kształt. Stonowana barwa mieszcząca się w zakresie od naturalnej bieli, aż po jasny brąz. Przyjemna w dotyku, lekko porowata powierzchnia. Cienka, lecz wytrzymała skorupka. Wewnątrz zaś małe słońce spowite białą, księżycową aureolą. Jajko to nie tylko wytworny produkt żywnościowy. Jest ono także genialne, a zarazem urzekające swoją prostotą. Odżywcze, niedrogie, idealne na łatwe i szybkie danie. A przy tym smaczne, różnorodne i lekkostrawne.

Smażone, gotowane na twardo i miękko, w postaci jajecznicy i pieczone w piekarniku. Przyrządzane „w koszulkach”, w skorupce lub miseczce – jajka można przygotować na rozmaite sposoby. Nadają się zarówno na szybki posiłek, jak i wystawne przyjęcie, i należą do podstawowych produktów wchodzących w skład niezliczonej ilości potraw, jak m.in. makarony, placki, tarty warzywne, omlety, naleśniki czy suflety. Są niezbędnym składnikiem sosów, dressingów i majonezu. Przyrządzamy z nich bezy, creme patissiere, zabajone, lody, musy i bezy. To Rzymianie wprowadzili do kuchni jajka, początkowo pawie, które mają smak nieco słodszy od innych.[...] Podobnie w obecnych czasach każdy ambitny szef kuchni chętnie włącza jajka do swojego menu, nie tylko ze względu na ich „domowe” konotacje, ale także jako niewyczerpane źródło kreatywności.


Elżbieta Adamska

Wielkanocne potrawy

Cena: 3,56

Stron: 112, Format: 11x17,5 cm

ISBN: 83-7512-269-6, EAN: 9788375122695

Rok wydania: 2007,
Wydawnictwo: Firma Księgarska Jacek i Krzysztof Olesiejuk - Inwestycje,
Kategorie: kulinaria,
Oprawa: oprawa broszurowa

Od śledzi w śmietanie, pasztetu z zająca i białej kiełbasy, poprzez żurek, nadziewaną indyczkę i duszoną pręgę wołową, do mazurków i bab, czyli siedemdziesiąt przepisów na wielkanocne potrawy.


Elżbieta Adamska

Wielkanocne potrawy

Cena: 2,13

Stron: 111, Format: 11x17,5 cm

ISBN: 83-89667-22-3, EAN: 9788389667229

Rok wydania: 2005,
Wydawnictwo: De Facto,
Kategorie: kulinaria,
Oprawa: oprawa broszurowa

Książka pełna inspirujących przepisów na wielkanocne potrawy, między innymi śledzie w śmietanie, pasztet z zająca, biała kiełbasa, żurek, duszona pręga wołowa, mazurki, baby i wiele innych.


Monika Kwiatkowska

Kuchnia mojej babci. Wielkanoc

Cena: 2,13

Stron: 64, Format: 14,5x21,5 cm

ISBN: 83-7477-093-7, EAN: 9788374770934

Rok wydania: 2006,
Wydawnictwo: Edipresse Polska,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa broszurowa

Zapraszam na wyprawę do smaków mojego dzieciństwa. Pragnę oprowadzić Was po zakamarkach polskiej kuchni codziennej i odświętnej. Moim przewodnikiem po tym świecie była moja Babcia. Przekazała mi nie tylko wiedzę o gotowaniu, ale przede wszystkim czułość i cierpliwość, która przydaje się nie tylko w pracach kuchennych.


praca zbiorowa

Wielkanoc. 107 najlepszych przepisów

Cena: 2,85

Stron: 120, Format: 19,5x19,5 cm

ISBN: 978-83-7558-247-5, EAN: 9788375582475

Rok wydania: 2010,
Wydawnictwo: Axel Springer Polska,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa broszurowa

Poradnik kulinarny a w nim 107 przepisów na: potrawy z jaj, z białej kiełbasy, pasztety, sałatki, przystawki, zupy, dania główne i ciasta.


Jan Czernikowski

Ciastka, ciasta, ciasteczka

Cena: 10,70

Stron: 272, Format: 14x21 cm

ISBN: 978-83-7770-664-0, EAN: 9788377706640

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Przed czytelnikami książka ciesząca się niesłabnącym powodzeniem od ponad 40 lat.
Przepisy mistrza cukierniczego nie sprawią nikomu większych trudności. Może z nich korzystać zarówno doświadczona, jak i początkująca gospodyni. Zbiór uatrakcyjniają kolorowe zdjęcia domowych wypieków.
Książka dostępna w dwóch wersjach graficznych okładek.


Jan Czernikowski

Ciastka, ciasta, ciasteczka

Cena: 10,70

Stron: 272, Format: 14x21 cm

ISBN: 978-83-274-0386-5, EAN: 9788327403865

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Przed czytelnikami książka ciesząca się niesłabnącym powodzeniem od ponad 40 lat.
Przepisy mistrza cukierniczego nie sprawią nikomu większych trudności. Może z nich korzystać zarówno doświadczona, jak i początkująca gospodyni. Zbiór uatrakcyjniają kolorowe zdjęcia domowych wypieków.
Książka dostępna w dwóch wersjach graficznych okładek.


praca zbiorowa

Tradycyjne ciasta

Cena: 17,79

Stron: 176, Format: 21,5x26,5 cm

ISBN: 978-83-7770-970-2, EAN: 9788377709702

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Soczysta babka marmurkowa, delikatny tort prowansalski czy pulchne ciasto maślane - te nazwy klasycznych wypieków budzą wspomnienia z dzieciństwa… Któż nie pamięta wspaniałych zapachów ciast wydobywających się co niedziela z babcinego piekarnika, nie wspomina z miłością i znawstwem pieczonych słodkości, które nigdzie tak nie smakowały jak u babci i do dziś pozostają niedoścignionym wzorem?
W tej książce zebraliśmy dla Was ulubione przepisy na ciasta i torty z repertuaru naszych babć i prababć - począwszy od zwykłych ciast z blachy, babek i placków owocowych poprzez kuszące pyszności z ciasta francuskiego i strudlowego aż po wymyślne torty i mazurki. Porzućcie więc mrożone torty i gotowe mieszanki do pieczenia i zacznijcie rozpieszczać dzieci, wnuki, przyjaciół i krewnych domowym ciastem, tak jak to czyniły nasze babcie. Jedno jest pewne: domowe wypieki również dziś smakują najlepiej!


praca zbiorowa

Domowe wypieki

Cena: 31,43

Stron: 478, Format: 18,5x23,5 cm

ISBN: 978-83-7708-614-8, EAN: 9788377086148

Rok wydania: 2011,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Ta niezwykła książka to ponad 500 przepisów na torty i torciki, biszkopty i ciasteczka, ciasteczka miniaturowe, ciasta ucierane, lekkie i z dodatkami a także na tradycyjne ciasta drożdżowe. A jeśli marzy się Wam domowy chleb o cudownym zapachu i chrupiącej skórce, bułeczki małe i większe lub pizze i rozmaite placki – tu znajdziecie przepisy na nie wszystkie, W naszej książce znalazły się również praktyczne porady czyli wszystko, o czym powinno się wiedzieć przystępując do pieczenia ciasta. Porady dla początkujących i dla doskonałych, doświadczonych gospodyń.


Dr. Oetker

Ciasta jak u mamy. Najlepsze przepisy

Cena: 10,70

Stron: 94, Format: 21,5x26,5 cm

ISBN: 978-83-258-0476-3, EAN: 9788325804763

Rok wydania: 2011,
Wydawnictwo: Weltbild,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Czasy, gdy niedziela pachniała domowym ciastem, mogą powrócić! Oto 40 klasycznych przepisów na lubiane, znane i pyszne ciasta, pieczone z pasją i uczuciem. Soczysty sernik, delikatny jabłecznik i aromatyczna babka nie będą trudne do zrobienia, bo opis ich wykonania jest jasny i przejrzysty. Książka podzielona na cztery smakowite części:
- ciasta z formy (polecamy prosty strudel z twarogiem!)
- torty (od serowego do wiśniowego)
- ciasta z blachy (kokosowe, budyniowe, maślane...)
- drobne wypieki - z łaciatymi goframi i orzechowymi rożkami na czele.

Fantastyczne zdjęcia i ciekawe wskazówki, jak zmodyfikować tradycyjny przepis, by ciasto było jeszcze smaczniejsze.


Silvana De Lauro

Ciasta domowe. W kuchni

Cena: 4,99

Stron: 64, Format: 19x23,5 cm

ISBN: 978-83-7512-710-2, EAN: 9788375127102

Rok wydania: 2012,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa broszurowa

Przepisy na smakowite domowe wypieki są przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Ciasta są idealne na śniadanie, na podwieczorek albo na spotkanie z przyjaciółki przy herbatce.

Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.


praca zbiorowa

Ciasta. Szybko i smacznie

Cena: 6,36

Stron: 48, Format: 19,5x24 cm

ISBN: 978-83-274-0340-7, EAN: 9788327403407

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Pyszne ciasta wszelkiego rodzaju - z owocami, kremami, torty i placki, babeczki i nie tylko.
Szybkie i proste przepisy na ciasta.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.


praca zbiorowa

Ciasta. Szybko i smacznie

Cena: 4,99

Stron: 48, Format: 18,5x23,5 cm

ISBN: 978-83-7770-517-9, EAN: 9788377705179

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa broszurowa

Pyszne ciasta wszelkiego rodzaju - z owocami, kremami, torty i placki, babeczki i nie tylko.
Szybkie i proste przepisy na ciasta.
Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania.
Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.
Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego.
Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.


Aleksandra Dobrzańska (tłum.)

Ciasta

Cena: 7,13

Stron: 240, Format: 12,5x15,5 cm

ISBN: 978-83-258-0429-9, EAN: 9788325804299

Rok wydania: 2011,
Wydawnictwo: Weltbild,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Bajecznie słodkie, owocowe i niepowtarzalne – ciasta z blachy to idealne połączenie prostoty wykonania i wyjątkowego smaku. Drożdżowe placki z kruszonką, biszkoptowe spody z kremem i owocami, jabłeczniki, serniki, tarty, kremówki, cudeńka z ciasta francuskiego – to obietnica radości w zwyczajne popołudnie lub smakowita oprawa spotkania z przyjaciółmi.


Dr. Oetker

Czekoladowe ciasta

Cena: 10,70

Stron: 96, Format: 23x26,5 cm

ISBN: 978-83-7626-175-1, EAN: 9788376261751

Rok wydania: 2009,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Oto raj dla smakoszy czekolady!
Jak z tych słodkich pokus przygotować aromatyczne ciasta i wyrafinowane torty?
W tej książce znajdziesz szeroki wybór przepisów - wszystkie opisane krok po kroku. Skosztuj i poczęstuj gości tym, co można najlepszego wyczarować z czekolady... a poza tym - tą książką sprawisz radość wszystkim wielbicielom tego przysmaku. Każdy przepis dostarczy Czytelnikowi niezwykłych doznań. Wszystkie zostały sprawdzone przez zespół Dr. Oetkera!


Dagmar von Cramm

Torty i ciasta. Mało kalorii - dużo radości

Cena: 21,36

Stron: 128, Format: 21,5x26,5 cm

ISBN: 978-83-258-0307-0, EAN: 9788325803070

Rok wydania: 2010,
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie,
Kategorie: poradniki, kulinaria, zdrowie, uroda,
Oprawa: oprawa twarda

Niskokaloryczny tort z kremem? To nie żart. Proponujemy wypieki z niską zawartością tłuszczu, o niewielkiej liczbie kalorii. Można objadać się bez poczucia winy i co więcej - zachować dotychczasową sylwetkę. Przepisy na torty i ciasta ułożone są według pór roku, a więc: zimą mamy placek jabłkowo-rumowy, a na wiosnę tort gofrowy, latem rozkoszujemy się tortem bezowym z jeżynami, a jesienny smutek przegryzamy ciastem śliwkowym z kruszonką.

 

GLK. Informacja nadesłana

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Portalu Księgarskiego,
nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść i zastrzegamy sobie prawo do usunięcia komentarza bez podania przyczyny.
Zasady umieszczania komentarzy w Portalu Księgarskim.
Widzisz naruszenie zasad – zgłoś to redakcji (redakcja@ksiazka.net.pl).

Dodaj komentarzy

Adding an entry to the guestbook
CAPTCHA image for SPAM prevention
 
Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.