fesstiwal słowa w piosence
--

Dla każdego coś smacznego - sprawdzone przepisy kulinarne od wyd. Olesiejuk!

Nowości [22.03.13]

Wydawnictwo Olesiejuk poleca smaczne tytuły a w nich sprawdzone przepisy kulinarne dla każdego:

Dział Prawo Autorskie sponsoruje ZAIKS


praca zbiorowa

Gulasz i bigos. Sprawdzone przepisy

Cena: 9,28

Stron: 114, Format: 17x22 cm

ISBN: 978-83-274-0455-8, EAN: 9788327404558

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Przedstawiamy sprawdzone przepisy na całą gamę smakowitych bigosów i gulaszów, które urozmaicą twój domowy jadłospis.

Obok tradycyjnego bigosu myśliwskiego i klasycznego bogracza znajdziesz tu bigos hultajski, galicyjski, forszmak, ragout drobiowe, porkolt z cielęciny oraz wiele innych potraw.

Prezentujemy zarówno proste i tanie propozycje na codzienny posiłek - takie jak gulasz z żołądków z grzybami - jak i wyszukane pomysły na specjalne okazje - np. boeuf Strogonow.


praca zbiorowa

Filety rybne. Sprawdzone przepisy

Cena: 9,28

Stron: 128, Format: 17x22 cm

ISBN: 978-83-274-0435-0, EAN: 9788327404350

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Wiele osób nie lubi przyrządzać ryb - są one wprawdzie smaczne i zdrowe, ale ich sprawianie oraz porcjowanie zajmuje sporo czasu, a do tego wymaga wprawy. Zawsze jednak można sięgnąć po gotowe filety rybne, niezwykle łatwe w obróbce!

Prezentujemy 100 przepisów na filety smażone, pieczone, duszone oraz gotowane, m.in. na morszczuka z pieczarkami, dorsza z owocami południowymi, łososia z sosem tatarskim czy halibuta w cieście, a także na pulpety i zupy rybne.

Proponujemy dania odpowiednie na codzienny posiłek oraz bardziej wyszukane, idealne na specjalne okazje.


praca zbiorowa

Domowe kluchy. Sprawdzone przepisy

Cena: 9,28

Stron: 112, Format: 17x22 cm

ISBN: 978-83-274-0457-2, EAN: 9788327404572

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Przedstawiamy sprawdzone przepisy na całą gamę klusek, knedli, pyz i pierogów, które urozmaicą twój domowy jadłospis.

Oprócz popularnych kopytek, leniwych, zacierek czy klusek śląskich znajdziesz tu makiełki, kluski szwajcarskie, szare z kiszoną kapustą, grysikowe z powidłami i wiele innych pyszności.

Nasze propozycje doskonale sprawdzą się jako dodatek do zup lub potraw mięsnych, a także jako samodzielne danie obiadowe.


praca zbiorowa

Mięsa duszone i gotowane. Sprawdzone przepisy

Cena: 9,28

Stron: 128, Format: 17x22 cm

ISBN: 978-83-274-0433-6, EAN: 9788327404336

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Proponujemy przepisy na dania duszone i gotowane z różnych rodzajów mięsa - drobiu, wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, a nawet królika, jagnięciny oraz dziczyzny.

Dowiesz się, jak przyrządzić potrawkę z kury z rodzynkami, udka kurczaka z włoską kapustą, krokiety cielęce ze szpinakiem, szynkę duszoną w sosie koperkowym, roladę wołową z kaszą.

Przedstawiamy zarówno proste i szybkie propozycje odpowiednie na codzienny posiłek, jak i wykwintne pomysły idealne na specjalną okazję.


praca zbiorowa

Mięso mielone. Sprawdzone przepisy

Cena: 9,28

Stron: 128, Format: 17x22 cm

ISBN: 978-83-274-0431-2, EAN: 9788327404312

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

W niniejszej publikacji zebraliśmy przepisy na dania przyrządzone na bazie mięsa mielonego. Oprócz kotletów i pulpetów w różnych odsłonach przedstawiamy ciekawe pomysły m.in. na gołąbki, pieczeń rzymską i tatar w wielu wydaniach.

Nie zabrakło tu też receptur na specjały z mięsa mielonego pochodzące z kuchni światowej, m.in. na jajka po szkocku, grecką musakę i zupę po meksykańsku.

Wśród prezentowanych przepisów znalazły się propozycje odpowiednie zarówno na codzienny obiad, np. kotlety mielone z nadzieniem chrzanowym, jak i na specjalną okazję, np. mus z piersi indyka czy krokiety cielęce ze szpinakiem.


praca zbiorowa

Kiełbaski i parówki. Sprawdzone przepisy

Cena: 9,28

Stron: 96, Format: 17x22 cm

ISBN: 978-83-274-0453-4, EAN: 9788327404534

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Prezentujemy przepisy na dania z różnych kiełbas, kiełbasek, serdelków i parówek.

Znajdziesz tu mnóstwo przekąsek - paszteciki, hot dogi, kiełbaski smażone lub zapiekane, marynowane serdelki, a nawet sałatkę z parówkami.

Podajemy także receptury na przysmaki z grilla, np. kiełbasę po bawarsku czy kaszankę z rusztu z jabłkiem i cebulą.

Ponadto przedstawiamy pomysły na dania obiadowe - białą kiełbasę zapiekaną w liściach kapusty, risotto z chorizo czy kabanosy z pomidorami pod serową pierzynką.


praca zbiorowa

Szaszłyk i kebab. Sprawdzone przepisy

Cena: 9,28

Stron: 112, Format: 17x22 cm

ISBN: 978-83-274-0456-5, EAN: 9788327404565

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Prezentujemy całą gamę przepisów na niezwykle popularne szaszłyki i kebaby - te wywodzące się z kuchni orientalnej specjały można przygotować na mnóstwo sposobów.

Dowiesz się, jak przyrządzić m.in.: doner kebab, koftę, szaszłyk drobiowy z brzoskwiniami, szaszłyk z łososia i ananasa oraz szaszłyk z krewetek.

Książkę uzupełniają receptury na sosy, które wyśmienicie podkreślą smak szaszłyków i kebabów, np. tzatziki czy barbecue.


praca zbiorowa

Dania z patelni. Sprawdzone przepisy

Cena: 9,28

Stron: 96, Format: 17x22 cm

ISBN: 978-83-274-0454-1, EAN: 9788327404541

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Prezentujemy przepisy na ciepłe przekąski, dania obiadowe, a nawet desery, które przygotujesz na patelni. Znajdziesz tu takie smakowite potrawy, jak francuskie tosty z jajkami, paellę z owocami morza czy ratatouille.

Podajemy także receptury na rozmaite jajecznice, np. z kurkami, ze szpinakiem czy po neapolitańsku.

Ponadto przedstawiamy proste przepisy na omlety, racuchy, krokiety i placki.


praca zbiorowa

Przetwory. Sprawdzone przepisy

Cena: 9,28

Stron: 128, Format: 17x22 cm

ISBN: 978-83-274-0458-9, EAN: 9788327404589

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Prezentujemy sprawdzone przepisy na dżemy, konfitury, powidła, galaretki, marynaty i chutneye, a także kiszone warzywa oraz owoce.

Dowiesz się, jak przyrządzić m.in.: konfiturę cytrusową, brzoskwinie w wódce, pikle z ogórków z miodem, keczup bułgarski oraz jarzynkę z buraków, marchewki i jabłek.

Ponadto radzimy, jak przygotować oraz przechowywać przetwory, aby pozostały smaczne i zdrowe przez wiele miesięcy.


praca zbiorowa

Mięsa w ziołach. Sprawdzone przepisy

Cena: 9,28

Stron: 112, Format: 17x22 cm

ISBN: 978-83-274-0436-7, EAN: 9788327404367

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa twarda

Prezentujemy przepisy na kotlety, pieczenie i rolady, którym wyjątkowy smak nadają zioła oraz przyprawy - zarówno te popularne, np. majeranek, tymianek czy rozmaryn, jak i te rzadziej używane, np. estragon, szałwia czy mięta.

Dowiesz się, jak przyrządzić m.in.: pieczeń wołową w marynacie rozmarynowej, schab parzony w ziołach, cielęcinę w sosie estragonowym, befsztyki z zielonym pieprzem i anyżowe żeberka.

Przedstawiamy proste propozycje odpowiednie na codzienny obiad, a także wyszukane pomysły, idealne na uroczyste spotkania.


Elżbieta Adamska

Kuchnia Polska

Cena: 10,71

Stron: 318, Format: 16x23 cm

ISBN: 978-83-274-0075-8, EAN: 9788327400758

Rok wydania: 2013,
Wydawnictwo: Olesiejuk,
Kategorie: poradniki, kulinaria,
Oprawa: oprawa broszurowa

Ponad 1000 dokładnie sprawdzonych przepisów na potrawy, które z łatwością można przygotować z dostępnych na rynku produktów. A wszystko opisane krok po kroku, aby gotowanie mogło być relaksem i przyjemnością.

 

GLK. Informacja nadesłana

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Portalu Księgarskiego,
nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść i zastrzegamy sobie prawo do usunięcia komentarza bez podania przyczyny.
Zasady umieszczania komentarzy w Portalu Księgarskim.
Widzisz naruszenie zasad – zgłoś to redakcji (redakcja@ksiazka.net.pl).

Dodaj komentarzy

Adding an entry to the guestbook
CAPTCHA image for SPAM prevention
 
Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.