fesstiwal słowa w piosence
--

Luty we Wrzeniu Świata

[28.01.11]

Instytut Reportażu zaprasza na lutowe spotkania z reporterami do kawiarni Wrzenie Świata.

Dział Prawo Autorskie sponsoruje ZAIKS

W programie m.in. spotkanie wokół książki kubańskiej blogerki Yoani Sánchez, rozmowa z Jackiem Hugo-Baderem oraz warsztaty dla uczniów warszawskich szkół prowadzone przez Mariusza Szczygła. Szczegóły zamieszczamy poniżej.

2 luty, środa, 19:15 Generación Y

Spotkanie wokół książki kubańskiej blogerki Yoani Sánchez "Cuba libre. Notatki z Hawany". O Kubie opowiedzą muzyk José Torres i Draginja Nadażdin.
Współpraca: W.A.B.

3 luty, czwartek, 19:15  Reporter Hugo-Bader

Spotkanie z Jackiem Hugo-Baderem pod hasłem: Apacze mówią, że zawsze jest jakieś dalej.

8 luty, wtorek, 19:15 "Bornholm, Bornholm"

Promocja książki Huberta Klimko-Dobrzanieckiego. Z autorem rozmawia: Ewa Bolińska-Gostkowska.
Współpraca: Znak

14 luty, poniedziałek, 11.00 Warsztaty Wawa to reggae town

Warsztaty Mariusza Szczygła dla uczniów szkół warszawskich.

24 luty, czwartek,  19.15 Chiny

Debata o chińskim społeczeństwie ostatnich dekad wokół książek "Prowadząc umarłych. Opowieści prawdziwe. Chiny z perspektywy nizin społecznych Yiwu Liao oraz "Włóczędzy" Yiyun Li. Z udziałem: Marii Kruczkowskiej, Małgorzaty Religi oraz Tomasza Skowrońskiego.
Współpraca: Czarne

Miejsce spotkań: Wrzenie Świata - księgarnia Instytutu Reportażu, ul. Gałczyńskiego 7

GLK. źródło: instytutksiazki.pl

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Portalu Księgarskiego,
nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść i zastrzegamy sobie prawo do usunięcia komentarza bez podania przyczyny.
Zasady umieszczania komentarzy w Portalu Księgarskim.
Widzisz naruszenie zasad – zgłoś to redakcji (redakcja@ksiazka.net.pl).

Dodaj komentarzy

Adding an entry to the guestbook
CAPTCHA image for SPAM prevention
 
Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.