fesstiwal słowa w piosence
--

Zapowiedź Jedności: „Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy”

Zapowiedzi [23.06.14]

Wydawnictwo Jedność poleca znakomity kulinarny przewodnik po Toskanii. Przepisy najlepszej blogerki we Włoszech po raz pierwszy w Polsce!

Dział Prawo Autorskie sponsoruje ZAIKS

Nota o książce:

Najlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano. Autorka proponuje prawie sto przepisów i jednocześnie z pasją opisuje piękno rodzinnych stron oraz przybliża sylwetki ludzi, którzy potrafią stworzyć ze zwykłych darów ziemi niezwykłe przysmaki. Proponuje nam typowo toskańskie potrawy: przekąski, pierwsze i drugie dania oraz domowe wypieki, wszystkie zrobione w domu i sfotografowane przez nią samą. Cenne informacje dotyczące tego, czym powinny się charakteryzować najlepsze produkty i jak przygotować z nich wyborne dania, będą niezwykle przydatne dla tych, którzy chcą choć na chwilę przemienić w Toskanię własną kuchnię, a konkretne wskazówki, gdzie warto się wybrać, pomogą tym, którzy planują kulinarną podróż po prowincjach takich jak Piza, Florencja czy Siena i potrzebują dobrego przewodnika.

Opinia o książce:

„Juls’kitchen” to już swego rodzaju instytucja w Italii i za jej granicami,dla wszystkich miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji. ((źródło: Blogfest)Kilka słów o Autorce:

Giulia Scarpaleggia – optymistka, marzycielka, blogerka kulinarna na pełny etat. Jej blog „Juls’ kitchen” został uznany za najlepszy we Włoszech w 2013 roku. Również poza granicami słonecznej Italii cieszy się wielkim uznaniem wśród miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji i niezwykłych smaków. Być sobą, bawić się tym, co się robi, robić to z odrobiną lekkości i dobrego humoru, proponować autentyczne przepisy, używając produktów sezonowych – oto jej recepta na sukces i zarazem życiowe motto.

Odbiorcy:

- miłośnicy Toskanii i dobrego jedzenia
- osoby chcące poszerzyć swoje umiejętności kulinarne i wiedzę na temat kuchni włoskiej.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

- gdy się ją czyta, można się poczuć jak przy kominku u kogoś bliskiego, kto właśnie podaje herbatę i rozpoczyna miłą pogawędkę,
- dzięki niej można się przekonać, jak wielka jest siła prostoty, skoro kromka opieczonego chleba z roztartym czosnkiem i odrobiną wspaniałej oliwy albo talerz bobu i soczyście zielonych karczochów z kawałkiem pecorino mogą się stać daniami kompletnymi,
- doskonale nadaje się na upominek, gustowny, a jednocześnie praktyczny.

 



Tytuł: Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy
Autor/Autorzy: Giulia Scarpaleggia   
Przekład: : Ewa Firewicz
Wydawca: wydawnictwo Jedność
Miejsce i rok wydania: Kielce, premiera: 4 lipca 2014
Wydanie: I
Objętość: 192 strony   
Format: 234 x 258 mm
Oprawa: twarda, kolorowe zdjęcia
ISBN: 978-83-7660-876-1
Cena katalogowa: 42.00zł

Podoba mi się, kupuję:

 

GLK. Informacja nadesłana

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Portalu Księgarskiego,
nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść i zastrzegamy sobie prawo do usunięcia komentarza bez podania przyczyny.
Zasady umieszczania komentarzy w Portalu Księgarskim.
Widzisz naruszenie zasad – zgłoś to redakcji (redakcja@ksiazka.net.pl).

Dodaj komentarzy

Adding an entry to the guestbook
CAPTCHA image for SPAM prevention
 
Serwis używa plików cookie, które są niezbędne do komfortowego korzystania z portalu, m.in. utrzymania sesji logowania. Możesz w dowolnej chwili zmodyfikować ustawienia cookie w swojej przeglądarce. Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj informacje o cookie.